5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@SPYobchod.cz       Doprava a platba       Vše o nákupu       Blog        Aktuality

Bezdrátová čidla a senzory

Bezdrátová čidla a senzory

Bydlení v moderním světě je plné výzev, které se neustále vyvíjejí a mění. S rostoucími požadavky na pohodlí, bezpečnost a efektivitu se stává nezbytným mít k dispozici technologie, které nám pomáhají tyto výzvy zvládat. Bezdrátová čidla a senzory představují klíčovou součást této technologické revoluce v oblasti bydlení, nabízejíce řešení pro širokou škálu potřeb.

Zabezpečení domova je jednou z hlavních obav každého majitele nemovitosti. S bezdrátovými čidly a senzory můžete snadno monitorovat vstupy do svého domu, detekovat neobvyklý pohyb nebo dokonce sledovat, zda jsou okna a dveře bezpečně uzavřeny. Tyto systémy vám poskytují klid a jistotu, že váš domov je chráněn, ať už jste doma nebo pryč.

více informací

 

MŮŽETE SI PŘEČÍST ČLÁNKY NA NAŠEM BLOGU:

TUYA SMART: INTELIGENTNÍ DOMÁCNOST POD KONTROLOU

SMART DOMÁCNOST: BUDOUCNOST BYDLENÍ JE ZDE

NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V ZABEZPEČOVACÍCH SYSTÉMECH PRO ROK 2024

JAK ZABEZPEČIT VÁŠ DOMOV PŘI DLOUHODOBÉ ABSENCI

 

Jak vybrat správná čidla a senzory?

 

TYP ČIDLA

Při výběru čidla je klíčové určit, jaký typ čidla je pro vaše potřeby nejvhodnější. Existují dva hlavní typy: pasivní a aktivní čidla. Pasivní čidla, jako jsou například teplotní čidla nebo detektory kouře, reagují na změny v prostředí bez potřeby externího napájení. Na druhou stranu, aktivní čidla, jako jsou například pohybová čidla, vyžadují napájení pro vysílání signálu a jsou často citlivější a přesnější. Každý typ má své specifické využití a je důležité zvolit čidlo, které nejlépe odpovídá vašim potřebám v oblasti bezpečnosti a automatizace domácnosti.

ROZSAH PŘIPOJENÍ

Rozsah připojení je dalším důležitým faktorem při výběru bezdrátových čidel a senzorů. Některá čidla jsou navržena pro použití na krátké vzdálenosti, což je ideální pro menší prostory jako jsou byty nebo jednotlivé místnosti. Jiná čidla mají delší dosah a jsou vhodná pro větší domy nebo venkovní prostory. Je důležité zvolit čidlo s dostatečným dosahem pro pokrytí požadované oblasti bez rizika ztráty signálu.

ŽIVOTNOST BATERIE

Vzhledem k tomu, že většina bezdrátových čidel a senzorů je napájena bateriemi, je životnost baterie klíčovým aspektem. Dlouhá životnost baterie znamená méně častou potřebu výměny a nižší údržbu. Některá čidla nabízejí výdrž baterie několik let, což je výhodné pro snížení celkových provozních nákladů a zajištění nepřetržitého monitorování.

 

 

PIR SENZOR

PIR senzor, neboli senzor pasivní infračervené (Passive Infrared) detekce, je elektronické zařízení, které detekuje pohyb v prostoru pomocí měření infračerveného (tepelného) záření. Tyto senzory jsou široce používány v různých aplikacích, zejména v bezpečnostních systémech a automatických osvětlovacích systémech.

Jak funguje PIR senzor:

  • PIR senzory detekují změny v úrovni infračerveného záření v jejich zorném poli. Každý objekt s teplotou nad absolutní nulou vyzařuje určitou úroveň infračerveného záření.
  • Senzor má obvykle dvě citlivé části, které jsou schopny detekovat infračervené záření. Když se teplý objekt, jako je lidské tělo, pohybuje napříč zorným polem senzoru, dochází ke změně množství infračerveného záření, které dopadá na tyto části, což senzor detekuje jako pohyb.

PIR senzory jsou oblíbené díky své spolehlivosti, účinnosti a schopnosti poskytovat bezkontaktní detekci pohybu, což je činí ideálními pro širokou škálu aplikací.

KOMPATIBILITA

Kompatibilita čidel a senzorů s ostatními zařízeními ve vašem domově je nezbytná pro efektivní integraci do vašeho chytrého domova. Ujistěte se, že vybraná čidla jsou kompatibilní s vašimi chytrými telefony, tablety, domácími asistenty nebo s centrálními jednotkami vašeho zabezpečovacího systému. Tato kompatibilita umožňuje snadné ovládání a monitorování čidel a senzorů prostřednictvím aplikací nebo hlasových příkazů.

 

Senzory a čidla přes WiFi síť

Bezdrátová čidla a senzory

Senzory přes WiFi jsou zařízení, která využívají bezdrátovou WiFi síť pro komunikaci a přenos dat. Tyto senzory mohou monitorovat různé aspekty prostředí, jako je teplota, vlhkost, pohyb, světlo a další. Jsou připojeny k místní WiFi síti a mohou posílat data přímo na cloudové služby, smartphony nebo jiná chytrá zařízení.

Klíčové vlastnosti:

  1. Připojení k Internetu: Senzory přes WiFi jsou připojeny k internetu, což umožňuje snadný přístup k datům odkudkoliv.
  2. Vysoká propustnost dat: WiFi senzory mohou přenášet velké množství dat, což je ideální pro aplikace vyžadující detailní monitorování.
  3. Snadná integrace: Tyto senzory se snadno integrují do existujících domácích sítí a jsou kompatibilní s mnoha chytrými domácími platformami.
  4. Napájení: Většina WiFi senzorů vyžaduje pravidelné napájení, protože WiFi komunikace obvykle spotřebovává více energie.

 

Kompatibilita čidel a senzorů s aplikací Tuya Smart

Čidla a senzory kompatibilní s aplikací Tuya Smart představují širokou škálu inteligentních zařízení, která lze snadno integrovat do vašeho chytrého domova prostřednictvím této populární aplikace. Tuya Smart je známá svou schopností propojit a ovládat různá chytrá zařízení z jednoho místa, což uživatelům poskytuje pohodlí a efektivitu v řízení jejich domácích systémů.

Hlavní vlastnosti kompatibility:

  1. Široká škála zařízení: Nabídka čidel a senzorů kompatibilních s Tuya Smart zahrnuje různé typy zařízení, jako jsou pohybová čidla, dveřní a okenní senzory, detektory kouře, teplotní a vlhkostní senzory a mnoho dalších.

  2. Snadná integrace: Tyto senzory lze snadno připojit k aplikaci Tuya Smart, což umožňuje centralizované ovládání a monitorování. Integrace je obvykle jednoduchá a intuitivní, což znamená, že můžete zařízení rychle nastavit a začít je používat.

  3. Vzdálené ovládání a monitorování: S aplikací Tuya Smart můžete ovládat a sledovat svá zařízení odkudkoliv. To zahrnuje získávání upozornění v reálném čase, nastavení automatizovaných scénářů a sledování stavu zařízení.

  4. Uživatelské rozhraní: Aplikace Tuya Smart nabízí přívětivé a přehledné uživatelské rozhraní, které usnadňuje správu vašich zařízení a nastavení.

  5. Flexibilita a rozšiřitelnost: Systém je navržen tak, aby byl flexibilní a rozšiřitelný, což znamená, že můžete postupně přidávat další kompatibilní zařízení podle potřeby.

Čidla a senzory kompatibilní s Tuya Smart jsou ideální pro ty, kteří hledají efektivní a pohodlný způsob, jak zvýšit inteligenci a bezpečnost svého domova. Díky snadné integraci s aplikací Tuya Smart můžete vytvořit vysoce funkční a přizpůsobitelný systém domácí automatizace, který vyhovuje vašim specifickým potřebám a preferencím.

 


Možné využití bezdrátových čidel a senzorů

Domácí zabezpečení

Bezdrátová čidla a senzory jsou základním kamenem moderních domácích zabezpečovacích systémů. Mohou detekovat pohyb, otevření dveří nebo oken, zlomené sklo a další neobvyklé aktivity, což umožňuje rychlou reakci na potenciální bezpečnostní hrozby. Díky své bezdrátové povaze jsou snadno instalovatelná v různých místech domu bez potřeby složité kabeláže. Některá čidla také umožňují integraci s kamerovými systémy a poskytují upozornění přímo na váš smartphone nebo tablet.

Průmyslové aplikace

V průmyslovém sektoru hrají bezdrátová čidla klíčovou roli v monitorování a řízení výrobních procesů. Používají se k sledování stavu strojů, teploty, tlaku, vlhkosti a dalších kritických parametrů. Tato čidla pomáhají v předcházení nehodám a poruchám, optimalizují výrobní procesy a zvyšují celkovou efektivitu. V některých případech mohou být čidla použita pro automatizované řízení procesů nebo pro včasné varování před potenciálními problémy, což umožňuje rychlou reakci a minimalizaci výpadků.


Nejčastější otázky a odpovědi o bezdrátových čidlech a senzorech

  1. Jak dlouho vydrží baterie v bezdrátovém čidle?

    • Baterie v bezdrátových čidlech obvykle vydrží od několika měsíců do několika let, v závislosti na typu čidla a frekvenci používání.
  2. Jsou bezdrátová čidla kompatibilní s chytrými domácími asistenty?

    • Většina moderních bezdrátových čidel je kompatibilní s chytrými domácími asistenty jako Amazon Alexa nebo Google Assistant.
  3. Jaké jsou různé typy bezdrátových čidel?

    • Existuje několik různých typů bezdrátových čidel, včetně pohybových čidel, teplotních čidel, vlhkostních čidel a mnoho dalších.
  4. Je možné nastavit upozornění na mé mobilní zařízení?

    • Ano, většina bezdrátových čidel umožňuje nastavení upozornění

Nejprodávanější

1. Bezdrátový magnetický senzor na dveře / okna s upozorněním na nízký stav baterie

Bezdrátový magnetický senzor na dveře / okna s upozorněním na nízký stav baterie
Bezdrátový senzor na dveře / okna, který komunikuje s našimi zabezpečovacími zařízeními. Maximální vzdálenost od hlavní jednotky je 100 metrů na volném prostranství. Senzor je...

345 Kč
2. PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi SRT-AMS01

PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi SRT-AMS01
PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi AMS01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení vybraného prostoru nebo jako součást moderní chytré...

795 Kč
995 Kč
3. Dveřní senzor Secutek Smart WiFi SRT-ACS01

Dveřní senzor Secutek Smart WiFi SRT-ACS01
Dveřní alarm Secutek Smart WiFi ACS01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moderní chytré domácnosti.

795 Kč
4. Bezdrátové PIR čidlo HW-03D

Bezdrátové PIR čidlo HW-03D
Bezdrátové PIR pohybové čidlo pro zabezpečovací systémy.

595 Kč
5. Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01

Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01
Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moderní chytré domácnosti.

995 Kč
1 695 Kč
6. Chytrá termostatická hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF

Chytrá termostatická hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF
Samostatná chytrá hlavice na topení pro rozšíření sady s gateway pro chytrou domácnost.

995 Kč
1 995 Kč
7. Duální bezdrátový PIR pohybový snímač - nedetekování zvířat

Duální bezdrátový PIR pohybový snímač - nedetekování zvířat
Bezdrátový PIR pohybový snímač s funkcí nedetekování zvířat do 25kg. Upozornění při nízkém stavu baterie. Čidla tohoto typu jsou označována jako pet friendly .

795 Kč
8. Kouřový detektor YG-09

Kouřový detektor YG-09
Bezdrátový detektor kouře, který lze použít samostatně nebo jako rozšíření pro naše zabezpečovací systémy.

695 Kč
9. Bezdrátová outdoorová siréna JD-W03 - zvukový a světelný alarm

Bezdrátová outdoorová siréna JD-W03 - zvukový a světelný alarm
Bezdrátová siréna pro outdoorové použití. Hlasitost 120db. Siréna je kromě akustického, vybavena i světelným alarmem.

995 Kč
10. Chytrá WiFi zásuvka Secutek Smart SRT-WS048

Chytrá WiFi zásuvka Secutek Smart SRT-WS048
Chytrá WiFi zásuvka, díky které můžete na dálku ovládat zařízení, které je k ní připojeno.

795 Kč
995 Kč
26 položek
Sada chytré termostatické hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF a gateway

Sada chytré termostatické hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF a gateway

Sada chytré termostatické hlavice a gateway pro její vzdálenou obsluhu přes mobilní aplikaci. Dopřejte si maximální pohodlí s chytrou domácností a zat...

1-2ks skladem
5 985 Kč od 5 085 Kč
-15 %
Sada chytré termostatické hlavice a gateway ZigBee 3.0

Sada chytré termostatické hlavice a gateway ZigBee 3.0

Sada chytrých termostatických hlavic a gateway pro jejich vzdálenou obsluhu přes mobilní aplikaci. Dopřejte si maximální pohodlí s chytrou domácností ...

Více než 5ks skladem
5 285 Kč od 3 685 Kč
-30 %
Chytrá termostatická hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF

Chytrá termostatická hlavice Secutek Smart WiFi SSW-SEA801DF

Samostatná chytrá hlavice na topení pro rozšíření sady s gateway pro chytrou domácnost.

Více než 5ks skladem
1 995 Kč 995 Kč
   
-50 %
Chytrá termohlavice ZigBee 3.0

Chytrá termohlavice ZigBee 3.0

Chytrá termohlavice ZigBee 3.0, ideální pro rozšíření sady s gateway pro chytrou domácnost.

Více než 10ks skladem
1 349 Kč od 849 Kč
-37 %
Magnetický senzor na dveře, WiFi

Magnetický senzor na dveře, WiFi

Magnetický senzor na dveře, WiFi , pro upozornění na detekci otevření nebo zavření dveří.

1-2ks skladem
6 954 Kč
   
Kouřový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASK01MCU

Kouřový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASK01MCU

Kouřový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASK0MCU nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moder...

Více než 10ks skladem
995 Kč
   
WiFi
Bezdrátový detektor kouře

Bezdrátový detektor kouře

Bezdrátový detektor kouře, který slouží jako rozšíření pro naše zabezpečovací systémy.

1-2ks skladem
695 Kč
   
Duální bezdrátový PIR pohybový snímač - nedetekování zvířat

Duální bezdrátový PIR pohybový snímač - nedetekování zvířat

Bezdrátový PIR pohybový snímač s funkcí nedetekování zvířat do 25kg. Upozornění při nízkém stavu baterie. Čidla tohoto typu jsou označována jako pet f...

Více než 5ks skladem
795 Kč
   
Chytrá WiFi zásuvka Secutek Smart SRT-WS048

Chytrá WiFi zásuvka Secutek Smart SRT-WS048

Chytrá WiFi zásuvka, díky které můžete na dálku ovládat zařízení, které je k ní připojeno.

Více než 5ks skladem
995 Kč 795 Kč
   
-20 %
PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi SRT-AMS01

PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi SRT-AMS01

PIR čidlo, pohybový senzor Secutek Smart WiFi AMS01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení vybraného prostoru nebo j...

Více než 10ks skladem
995 Kč 795 Kč
   
-20 %
Dveřní senzor Secutek Smart WiFi SRT-ACS01

Dveřní senzor Secutek Smart WiFi SRT-ACS01

Dveřní alarm Secutek Smart WiFi ACS01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moderní chytr...

Více než 10ks skladem
795 Kč
   
RFID Vstupní klávesnice PK7612

RFID Vstupní klávesnice PK7612

Vstupní RFID klávesnice slouží k aktivaci / deaktivaci zabezpečovacího zařízení zadáním číselného kódu nebo přiblížením RFID karty.

1-2ks skladem
1 695 Kč
   
IR ovladač ​Secutek Smart WiFi SRT-S02

IR ovladač ​Secutek Smart WiFi SRT-S02

Chytrý univerzální dálkový ovladač, kterým nahradíte všechny vaše ovladače pro jiné přístroje. Vše lze ovládat jednoduše přes aplikaci SmartLife nebo ...

1-2ks skladem
1 395 Kč
   
Detektor kapalin SW-02

Detektor kapalin SW-02

Bezdrátový detektor hladiny kapalin, který lze použít jako rozšíření pro naše zabezpečovací systémy.

Více než 5ks skladem
695 Kč
   
Kouřový detektor YG-09

Kouřový detektor YG-09

Bezdrátový detektor kouře, který lze použít samostatně nebo jako rozšíření pro naše zabezpečovací systémy.

Více než 10ks skladem
695 Kč
   
Pohybový PIR senzor HW-Y02 k alarmům Secutek SWD

Pohybový PIR senzor HW-Y02 k alarmům Secutek SWD

Kabelový pohybový PIR senzor pro alarmy Secutek SWD

Více než 5ks skladem
695 Kč
   
Pohybové PIR čidlo Secutek SGE-WMS08

Pohybové PIR čidlo Secutek SGE-WMS08

Pohybové PIR čidlo Secutek SGE-WMS08 k GSM alarmům

Více než 10ks skladem
695 Kč 595 Kč
   
-14 %
Bezdrátový outdoorový PIR senzor SWG-DG85

Bezdrátový outdoorový PIR senzor SWG-DG85

Bezdrátový outdoorový pohybový PIR senzor SGE-ODPIR02 k GSM alarmům

1-2ks skladem
2 695 Kč
   
Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01

Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01

Záplavový senzor Secutek Smart WiFi SRT-ASF01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moder...

1-2ks skladem
1 695 Kč 995 Kč
   
-41 %
Siréna Secutek Smart WiFi SRT-ASA01

Siréna Secutek Smart WiFi SRT-ASA01

Siréna Secutek Smart WiFi ASA01 nalezne použití jako efektivní, dlouhodobé a cenově dostupné zabezpečení objektu nebo jako součást moderní chytré domá...

3-5ks skladem
995 Kč
   
WiFi
Bezdrátový pohybový PIR senzor HW-04C - nedetekování zvířat

Bezdrátový pohybový PIR senzor HW-04C - nedetekování zvířat

Bezdrátový PIR senzor s funkcí nedetekování zvířat do 10kg, vhodný k alarmům Secutek SWD. Upozornění při nízkém stavu baterie.

Více než 10ks skladem
595 Kč
   
4CH bezdrátové relé k alarmu - 433Mhz

4CH bezdrátové relé k alarmu - 433Mhz

Bezdrátové 4CH relé pro GSM alarm s WiFi. Relé může ovládat 4 samostatné výstupy, a je ho možné ovládat prostřednictvím hlavní jednotky alarmu aplikac...

1-2ks skladem
995 Kč 895 Kč
   
-10 %
Bezdrátový magnetický senzor na dveře / okna s upozorněním na nízký stav baterie

Bezdrátový magnetický senzor na dveře / okna s upozorněním na nízký stav baterie

Bezdrátový senzor na dveře / okna, který komunikuje s našimi zabezpečovacími zařízeními. Maximální vzdálenost od hlavní jednotky je 100 metrů na volné...

Více než 5ks skladem
345 Kč
   
Bezdrátová outdoorová siréna JD-W03 - zvukový a světelný alarm

Bezdrátová outdoorová siréna JD-W03 - zvukový a světelný alarm

Bezdrátová siréna pro outdoorové použití. Hlasitost 120db. Siréna je kromě akustického, vybavena i světelným alarmem.

1-2ks skladem
995 Kč
   

Produkty

Kategorie zboží

Filtry

Speciální funkce
Způsob komunikace
Výdrž baterie
Způsob napájení
Využití pro
Aplikace
Výrobci

Kontakt

+420725359870
Nejširší nabídka

Přes 5000 produktů

​Zakázková výroba

Od návrhu po realizaci

Diskrétní doručení

Bez údajů o eshopu

​Specialista v oboru

Více než 10 let v oboru