5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@SPYobchod.cz       Doprava a platba       Vše o nákupu       Blog        Aktuality

Detektory odposlechů a skrytých kamer

Detektory odposlechů a skrytých kamer Detektory slouží k vyhledávání štěnic a skrytých kamer. Detektory štěnic bývají vybaveny diodovou škálou, která signalizuje sílu signálu. Budete-li se přibližovat ke štěnici, či bezdrátové kameře, tak bude svítit čím dál tím více diod.

V dnešní době, kdy se technologie stává stále dostupnější a miniaturizace pokračuje, roste i riziko neoprávněného sledování a odposlechu. Ať už jste obchodník ochraňující citlivé informace, nebo jednotlivec dbající o své soukromí, detektory odposlechů a skrytých kamer mohou poskytnout klíčovou obranu. více informací


MŮŽETE SI PŘEČÍST ČLÁNKY NA NAŠEM BLOGU:

JAK ZJISTIT ODPOSLECH TELEFONU?

JAK NAJÍT VE WIFI SÍTI SKRYTOU KAMERU?

JAK NAJÍT SKRYTOU KAMERU?

JAK NAJÍT ŠTĚNICI?

JAK ZJISTIT ODPOSLECH V BYTĚ?

 

Typy detekce

  • RF detektory: Tyto detektory hledají rádiové frekvence (RF), které vysílají odposlechová zařízení a bezdrátové kamery. Jsou ideální pro odhalení aktivních přenosů, ale mohou mít obtíže s detekcí zařízení, která nevysílají signál, jako jsou záznamové zařízení.
  • Detektory skrytých kamer: Specializují se na odhalování objektivů kamer, a to i těch, které nevysílají signál. Často využívají laserové nebo LED diody k odražení světla od objektivu zpět k uživateli.
  • Magnetické detektory: Hledají skrytá zařízení pomocí detekce magnetických polí, což je užitečné pro nalezení zařízení ukrytých v zdech nebo jiných pevných objektech.

Rozsah a citlivost

  • Rozsah detekce určuje, jak daleko může detektor efektivně odhalit signál nebo zařízení. Vyšší rozsah znamená lepší schopnost detekovat zařízení z větší vzdálenosti.
  • Citlivost detektoru lze často nastavit, což umožňuje uživatelům upravit zařízení pro detekci v hustě zastavěných oblastech, kde může být vysoká úroveň pozadového RF šumu.

Přenosnost

  • Pro ty, kteří potřebují ochranu na cestách, je důležitá přenosnost. Menší, kapesní detektory nabízejí dobrý kompromis mezi funkcionalitou a přenosností.

Funkce a ovládání

  • Některé detektory nabízejí pokročilé funkce, jako je analýza spektra, která umožňuje identifikovat typ signálu nebo jeho zdroj. Intuitivní ovládání a displeje mohou značně usnadnit používání zařízení.

 

detektory odposlechů

Funkce detektorů odposlechů

Detektor štěnic slouží zejména k ochraně soukromí. Přesnosný detektor štěnic a skrytých kamer můžete mít kdykoliv u sebe a prověřit si tak hotelový pokoj, kancelář či svůj byt.

Základní detektory

Základní detektory signálu jsou vybaveny jednou anténou a jednou diodovou škálou, na které se zobrazují veškeré zachycené signály. Na to, abyste odhalili klasický GSM odposlech (GSM 900 / GSM 1800 ), či bezdrátové minikamery operujících na standardních frekveních (1,2 GHz, 2,4 GHz) vám tak postačí standardní detektor odposlechů do ceny cca 5 000,- Kč. Budete-li chtít odhalit vyspělejší odposlechy a skryté kamery operujících na frekvencích s velmi malým vysílacím výkonem, pak je nutné využít detektor štěnic z vyšší řady.

Pokročilé detektory odposlechů

Pokročilé detektory štěnic bývají zpravidla vybaveny více anténami a samostatnými diodovými škálami pro každou důležitou frekvenci. Důležitá je samostatná diodová škála zejména pro frekvence, na kterých stačí velmi slabý vysílací výkon - konkrétně např. 3G, WiFi, Wi-Max, které klasickým detektorem nebudete nikdy schopni odhalit.

Detekce RF signálů

Detekce rádiových frekvencí (RF) je základní funkcí mnoha bezpečnostních detektorů. Tyto zařízení jsou schopné identifikovat signály vysílané odposlechovými zařízeními, bezdrátovými kamerami, GPS lokátory a jinými zařízeními využívajícími rádiové vlny pro komunikaci nebo přenos dat. Detektory RF signálů pracují ve specifických frekvenčních pásmech a mohou být nastaveny pro detekci signálů v určitém rozsahu frekvencí.

Detekce skrytých kamer

Funkce detekce skrytých kamer je zaměřena na odhalení objektivů minikamer, které mohou být ukryty v běžných předmětech nebo instalovány v místnostech pro neoprávněné sledování. Tato funkce často využívá infračervené (IR) osvětlení nebo speciální optické filtry k odražení světla od objektivu kamery zpět k uživateli, což umožňuje jeho identifikaci.

Nastavitelná citlivost

Nastavitelná citlivost umožňuje uživatelům upravit detektor pro optimální výkon v různých prostředích. V oblastech s vysokou úrovní elektromagnetického šumu nebo tam, kde jsou přítomna jiná bezdrátová zařízení, může být užitečné snížit citlivost detektoru, aby se předešlo falešným poplachům. Naopak v klidnějším prostředí může být citlivost zvýšena pro lepší detekci skrytých zařízení.

Rozsah frekvencí

Rozsah frekvencí označuje spektrum rádiových vln, ve kterém detektor může identifikovat signály. Širší rozsah frekvencí znamená, že detektor je schopen detekovat širší spektrum zařízení, od nízkofrekvenčních signálů až po vysokofrekvenční komunikaci, jako je Wi-Fi, Bluetooth, GSM, 3G, 4G/LTE a potenciálně i 5G.

Speciální funkce

Speciální funkce se liší v závislosti na konkrétním modelu detektoru a mohou zahrnovat:

  • Laserové ukazovátko pro detekci skrytých kamer, které pomáhá uživatelům zaměřit se na potenciální umístění kamer.
  • Detekce nelineárních přechodů, která umožňuje odhalit elektronická zařízení na základě jejich elektronických vlastností, i když nevysílají žádný signál.
  • Skenování stěn pro identifikaci objektů a struktur skrytých za povrchy, jako jsou hřebíky, trubky, elektrické vodiče a dokonce i pohyb.
  • Vibrační a zvukové upozornění, které informuje uživatele o detekci signálu bez nutnosti sledovat displej zařízení.
  • Vestavěná dobíjecí baterie pro snadné a pohodlné používání bez nutnosti neustálé výměny baterií.

Tyto funkce a vlastnosti činí detektory a skenery cennými nástroji pro zajištění soukromí a bezpečnosti v osobním i profesionálním prostředí.

 

Srovnávací tabulka produktů:

Funkce / Produkt Detekce RF signálů Detekce skrytých kamer Nastavitelná citlivost Rozsah frekvencí Speciální funkce
Protect 1207i Ano Ne Ano CDMA, GSM, 3G, Bluetooth/WiFi, Wi-Max Odfiltrování signálového šumu
WEGA-i Ne Ano Ano N/A Detekce objektivů až na vzdálenost 10 metrů
Lawmate RD-30 Ano Ano Ano 20 MHz - 6 GHz Detekce skrytých kamer i při vypnutém napájení
Externí anténa MWA-6 Pouze jako doplněk Ne Ne 800-6500 MHz Zvýšení detekční vzdálenosti
Secutek SAH-DE01 Ne Ano Ne N/A Silné IR LED diody
iProtect 1205 Ano Ne Ano 50-8000 MHz Vibrační a zvukový režim
iProtect 1215 Ano Ne Ano 4000 – 13000 MHz Detekuje i zařízení ve frekvenčním pásmu 5GHz
D-8000Plus Ano Ne Ano 0 MHz - 10 GHz LCD displej, joystick ovládání
HS-C3000 Plus Ano Ne Ano 0 MHz - 10 GHz 8bitový LCD displej, odolné hliníkové tělo
iProtect 1217 Ano Ne Ano GSM, CDMA, 3G, 4G/LTE, 5G, Wi-Fi 2,4 GHz, Bluetooth, Wi-Fi 5 GHz, DECT, ISM 434/968/915 MHz Detekce na 10x větší vzdálenost
Kontrapol AL Optik 180 PRO Ne Ano Ano N/A Laserové ukazovátko, odolná hliníková konstrukce
EH-MD3 Ano (elektronická zařízení) Ne Ano N/A Detekce kovů, elektromagnetických a feromagnetických zařízení
Secutron OT112 Ne Ne Ne N/A Detekce pasivních a aktivních elektronických zařízení
Walabot DIY 2 Deluxe Bundle Ne Ne Ne N/A Detekce hřebíků, trubek, elektrických vodičů a pohybu za zdí

 

Tato kompletní tabulka poskytuje přehled o všech produktech, umožňuje snadné porovnání funkcí a specializací. Každý produkt je navržen pro specifické použití a nabízí různé funkce, které mohou vyhovovat různým potřebám a scénářům použití.

 

Otázky a odpovědi

  • Jaký detektor je nejlepší pro odhalení RF signálů?

Pro odhalení RF signálů jsou ideální detektory jako iProtect 1215, který detekuje frekvence od 4000 – 13000 MHz, nebo D-8000Plus a HS-C3000 Plus, oba s rozsahem detekce 0 MHz - 10 GHz.

  • Existuje detektor, který může odhalit i vypnuté nebo pasivní elektronické zařízení?

Ano, Secutron OT112 je schopen detekovat pasivní elektronická zařízení díky své schopnosti detekovat nelineární přechody, což zahrnuje i zařízení, která jsou vypnutá nebo odpojená od baterie.

  • Který detektor je nejlepší pro hledání skrytých kamer?

Pro hledání skrytých kamer je vhodný WEGA-i, který je specializovaný na odhalování objektivů skrytých kamer, nebo Kontrapol AL Optik 180 PRO, který využívá laserové ukazovátko pro detekci.

  • Jaký detektor bych měl použít pro kontrolu stěn před vrtáním?

Skenner zdí Walabot DIY 2 Deluxe Bundle je ideální volbou pro kontrolu stěn před vrtáním, jelikož dokáže detekovat hřebíky, trubky a elektrické vodiče ve zdech.

  • Je nějaký detektor, který kombinuje více typů detekce?

Ano, EH-MD3 kombinuje detekci kovů, elektromagnetických a feromagnetických zařízení, což jej činí univerzálním nástrojem pro různé bezpečnostní kontroly.

  • Existuje detektor, který může být použit pro detekci zařízení na větší vzdálenost?

iProtect 1217 je schopen detekovat mobilní a bezdrátové signály na 10x větší vzdálenost ve srovnání s konvenčními RF detektory, což jej činí vhodným pro detekci na větší vzdálenosti.

  • Jaký detektor je vhodný pro odhalení GPS lokátorů na vozidlech?

Odpověď: Pro odhalení GPS lokátorů na vozidlech je vhodný iProtect 1215, který má široký frekvenční rozsah a je schopen detekovat i zařízení pracující ve frekvenčním pásmu 5GHz, což zahrnuje mnoho typů GPS lokátorů.

  • Lze nějakým detektorem odhalit elektronická zařízení skrytá v nábytku nebo oblečení?

Ano, Detektor nelinerních přechodů Secutron OT112 je navržen k detekci elektronických zařízení skrytých v nábytku, zdech nebo dokonce pod oblečením díky schopnosti detekovat nelineární přechody.

  • Existuje zařízení, které by mi pomohlo identifikovat nejen kovové předměty, ale i elektroniku a feromagnetické objekty?

Ano, Tříkanálový detektor kovů a elektronických zařízení EH-MD3 kombinuje detekci kovů, elektromagnetických zařízení a feromagnetických objektů, což jej činí velmi univerzálním nástrojem pro různé bezpečnostní kontroly.

  • Jaké zařízení bych měl použít, pokud potřebuji detekovat skryté kamery a objektivy na větší vzdálenost?

Kontrapol AL Optik 180 PRO je vybaven laserovým ukazovátkem a je schopen odhalit objektivy skrytých kamer na větší vzdálenost, což jej činí ideálním nástrojem pro profesionální kontrolu prostor.

  • Je nějaký detektor, který bych mohl použít pro rychlou kontrolu hotelových pokojů nebo AirBnB na přítomnost skrytých kamer?

WEGA-i je jednoduchý na ovládání a je speciálně navržen pro odhalování objektivů skrytých kamer, což jej činí vhodným pro rychlou kontrolu hotelových pokojů nebo AirBnB ubytování.

  • Potřebuji zařízení, které mi umožní zjistit, co je skryto za zdmi mého domu. Co byste doporučili?

Skenner zdí Walabot DIY 2 Deluxe Bundle je moderní skener stěn, který dokáže "nahlédnout" do stěn až do hloubky 10 centimetrů a poskytuje informace o poloze hřebíků, trubek, elektrických vodičů a dokonce i o pohybu za zdí.

 

 

Nejprodávanější

1. Detektor štěnic a skrytých kamer Lawmate RD-30

Detektor štěnic a skrytých kamer Lawmate RD-30
Vysoce citlivý detektor Lawmate RD-30 vyhledává veškeré signály na frekvencích 20 MHz - 6 GHz. Díky speciální úpravě tento detektor pomůže i při vyhledávání skrytých čoček kamer.

3 595 Kč
2. Detektor odposlechů Secutek SAH-DE06

Detektor odposlechů Secutek SAH-DE06
Detektor bezdrátových signálů a skrytých kamer Secutek SAH-DE06 vyhledává bezdrátové GSM signály (GSM odposlechy), WiFi signály v pásmu 2.4 GHz, GPS lokátory a lze jím hledat i...

3 995 Kč
3. Detektor kamer Secutek SAH-DE01

Detektor kamer Secutek SAH-DE01
Profesionální obranné zařízení pro detekci skrytých kamer a objektivů.

1 295 Kč
4. Detektor bezdrátových signálů Protect 1207i

Detektor bezdrátových signálů Protect 1207i
Na rozdíl od 99% jiných detektorů vyhledá detektor Protect 1207i i 3G, WiFi, Bluetooth, DECT či Wi-Max signály.

19 995 Kč
5. Detektor bezdrátových signálů Protect 1206i

Detektor bezdrátových signálů Protect 1206i
Detektor Protect 1206i je kvalitně zpracovaný detektor bezdrátových signálů, vhodný pro detekci odposlechů a skrytých kamer.

11 995 Kč
6. Inteligentní detektor RAKSA

Inteligentní detektor RAKSA
Extrémně citlivý detektor bezdrátových signálů vhodný jak pro jednorázové vyhledávání, tak pro trvalou ochranu.

19 995 Kč
7. Detektor skrytých kamer a objektivů WEGA-i

Detektor skrytých kamer a objektivů WEGA-i
Detektor WEGA-i je profesionální zařízení určené pro vyhledávání skrytých kamer a objektivů.

10 995 Kč
8. Secutek OTP-03 PRO - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-03 PRO - sada pro detekci odposlechů
Souprava Secutek OTP-03 PRO slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odposlechů a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekovat v podstatě všechny typy...

41 780 Kč
44 470 Kč
9. RF detektor iProtect 1205

RF detektor iProtect 1205
Diskrétní detektor RF signálů, který vypadá jako větší psací pero a detekuje frekvence od 50 do 8000Mhz. Detektor je vybaven 16-segmentový sloupcovým ukazatel síly signálu.

6 995 Kč
10. Secutek OTP-02 - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-02 - sada pro detekci odposlechů
Souprava Secutek OTP-02 slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odpčúvacích zařízení a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekovat v podstatě všechny...

12 855 Kč
15 475 Kč
34 položek
Skenner zdí Walabot DIY 2 Deluxe Bundle

Skenner zdí Walabot DIY 2 Deluxe Bundle

Detektor kovu Walabot DIY 2 Deluxe Bundle s ochranným pouzdrem

1-2ks skladem
12 999 Kč
   
Pro náročné
doporučujeme
WiFi
Detektor nelinerních přechodů Secutron OT112

Detektor nelinerních přechodů Secutron OT112

Cenově dostupný detektor nelineárích přechodů pro detekci odposlechů, skrytých kamer, diktafonů a další elektroniky.

1-2ks skladem
129 950 Kč
   
Tříkanálový detektor kovů a elektronických zařízení EH-MD3

Tříkanálový detektor kovů a elektronických zařízení EH-MD3

Tříkanálový detektor kovů a elektronických zařízení EH-MD3

1-2ks skladem
29 950 Kč
   
Pro náročné
doporučujeme
Detektor skrytých kamer a objektivů Kontrapol AL Optik 180 PRO

Detektor skrytých kamer a objektivů Kontrapol AL Optik 180 PRO

Profesionální detektor Kontrapol AL Optik 180 Pro k odhalení objektivů skrytých kamer.

3-5ks skladem
11 495 Kč
   
RF detektor iProtect 1215

RF detektor iProtect 1215

Diskrétní a velmi kompaktní detektor RF signálů připomínající svojí velikostí spíše psací pero. Detekuje frekvence v rozmezí 4 - 13 GHz a vybaven 16-s...

1-2ks skladem
9 995 Kč
   
RF detektor iProtect 1205

RF detektor iProtect 1205

Diskrétní detektor RF signálů, který vypadá jako větší psací pero a detekuje frekvence od 50 do 8000Mhz. Detektor je vybaven 16-segmentový sloupcovým ...

3-5ks skladem
6 995 Kč
   
Detektor kamer Secutek SAH-DE01

Detektor kamer Secutek SAH-DE01

Profesionální obranné zařízení pro detekci skrytých kamer a objektivů.

Více než 5ks skladem
1 295 Kč
   
Detektor bezdrátových signálů iPROTECT 1216

Detektor bezdrátových signálů iPROTECT 1216

Detektor iPROTECT 1216 pracuje v rozpětí od 50Mhz-12Ghz a tak skvěle detekuje většinu odposlouchávacích zařízení. Výdrž baterie v provozu je až 6 hodi...

3-5ks skladem
19 995 Kč
   
Detektor štěnic a skrytých kamer Lawmate RD-30

Detektor štěnic a skrytých kamer Lawmate RD-30

Vysoce citlivý detektor Lawmate RD-30 vyhledává veškeré signály na frekvencích 20 MHz - 6 GHz. Díky speciální úpravě tento detektor pomůže i při vyhle...

Více než 10ks skladem
3 595 Kč
   
doporučujeme
Detektor bezdrátových signálů Protect 1206i

Detektor bezdrátových signálů Protect 1206i

Detektor Protect 1206i je kvalitně zpracovaný detektor bezdrátových signálů, vhodný pro detekci odposlechů a skrytých kamer.

Více než 5ks skladem
11 995 Kč
   
Detektor skrytých kamer a objektivů WEGA-i

Detektor skrytých kamer a objektivů WEGA-i

Detektor WEGA-i je profesionální zařízení určené pro vyhledávání skrytých kamer a objektivů.

3-5ks skladem
10 995 Kč
   
Detektor bezdrátových signálů Protect 1207i

Detektor bezdrátových signálů Protect 1207i

Na rozdíl od 99% jiných detektorů vyhledá detektor Protect 1207i i 3G, WiFi, Bluetooth, DECT či Wi-Max signály.

Více než 5ks skladem
19 995 Kč
   
Pro náročné
doporučujeme
Walattach magnetické kroužky na telefon

Walattach magnetické kroužky na telefon

Magnetická sada pro připojení Walabotu k vašemu telefonu.

1-2ks skladem
1 999 Kč
   
Wallscanner Walabot DIY 2 M Premium Bundle

Wallscanner Walabot DIY 2 M Premium Bundle

Wallscanner Walabot DIY 2 M Premium Bundle

1-2ks skladem
10 999 Kč
   
Wallscanner Walabot DIY 2 M Deluxe Bundle

Wallscanner Walabot DIY 2 M Deluxe Bundle

Wallscanner Walabot DIY 2 M Deluxe Bundle

1-2ks skladem
9 499 Kč
   
Wallscanner Walabot DIY 2 M

Wallscanner Walabot DIY 2 M

Wallscanner Walabot DIY 2 M

3-5ks skladem
7 999 Kč
   
Externí anténa MWA-6 pro RF zařízení

Externí anténa MWA-6 pro RF zařízení

Příslušenství pro RF zařízení, pro 2x delší detekční vzdálenost, s frekvenčním rozsahem 800-6500 MHz. Perfektně se hodí pro detektory Protect 1206i, P...

1-2ks skladem
4 995 Kč
   
Secutek OTP-04 - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-04 - sada pro detekci odposlechů

Souprava Secutek OTP-04 slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odposlechů a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekovat v ...

Dočasně nedostupné
78 420 Kč 73 425 Kč
   
-6 %
Secutek OTP-03 PRO - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-03 PRO - sada pro detekci odposlechů

Souprava Secutek OTP-03 PRO slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odposlechů a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekova...

Dočasně nedostupné
44 470 Kč 41 780 Kč
   
-6 %
Secutek OTP-02 PRO - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-02 PRO - sada pro detekci odposlechů

Souprava Secutek OTP-02 PRO slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odposlechů a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekova...

Dočasně nedostupné
33 475 Kč 27 430 Kč
   
-18 %
Secutek OTP-03 - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-03 - sada pro detekci odposlechů

Souprava Secutek OTP-03 slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odposlechů a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila detekovat v ...

Dočasně nedostupné
26 470 Kč 25 245 Kč
   
-5 %
Secutek OTP-02 - sada pro detekci odposlechů

Secutek OTP-02 - sada pro detekci odposlechů

Souprava Secutek OTP-02 slouží k vyhledávání aktivních i pasivních odpčúvacích zařízení a skrytých kamer. Sada je nakonfigurována tak, aby umožnila de...

Dočasně nedostupné
15 475 Kč 12 855 Kč
   
-17 %
Wallscanner Walabot DIY 2

Wallscanner Walabot DIY 2

Wallscanner Walabot DIY 2

Dočasně nedostupné
9 999 Kč
   
Pro náročné
doporučujeme
WiFi
Detektor bezdrátových signálů HS-007 Pro

Detektor bezdrátových signálů HS-007 Pro

Detektor bezdrátových signálů HS-007 Pro

Dočasně nedostupné
7 995 Kč
   
doporučujeme

Produkty

Kategorie zboží

Filtry

Speciální funkce
Výdrž baterie
další možnosti (1)
Pracovní módy a umístění
Způsob napájení
Výrobci
další výrobci (3)

Kontakt

+420725359870
Nejširší nabídka

Přes 5000 produktů

​Zakázková výroba

Od návrhu po realizaci

Diskrétní doručení

Bez údajů o eshopu

​Specialista v oboru

Více než 10 let v oboru