5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@SPYobchod.cz       Doprava a platba       Vše o nákupu       Blog        Aktuality

Komunisté natočeni při korupčním jednání

Komunisté natočeni při korupčním jednání

Redaktorovi serveru iDnes.cz v roli majitele herny se podařilo natočit Čeňka Milotu a Jiřího Dolejše z KSČM při vyjednávání o úplatku ve výši 1 000 000,- Kč výměnou za prosazování mírnějšího loterijního zákona. Video ze skryté kamery již bohužel není dostupné a tak si zde můžete přečíst alespoň přepis schůzky.

Milota (reaguje na žádost o lobbing ve Sněmovně): Do začátku září se vám ozvu a řeknu: Ano, jsou tady dva lidé, kteří se těmto otázkám věnují. Jsou schopní vám odpovědět na vaše otázky, pojďme se pobavit o nějaké možnosti. Pokud jde o darování peněz, to je u nás spojené ještě s další věcí. To nemusí být. To můžou být i jiné věci. My máme Haló noviny, to možná víte, jo? Čili my jsme schopní inzerovat a v rámci inzerce se dá prostě cosi točit. (...) A teď ať si řeknem, tak ještě řekněte, o čem se asi bavíme.

Majitel herny: Já jsem si říkal tak milion korun.

Milota: Tak dobře. Pojďme se domluvit, že se vám ozvu během čtrnácti dnů...

 

Na následné schůzce 21. září již byl přítomen i Jiří Dolejš

 

Majitel herny: My jsme se minule bavili o tom, že bych vám chtěl dát peníze na volby. A chtěl jsem se s vámi bavit i o věcech: KDU-ČSL teď přichází s nějakou svojí kampaní proti hracím automatům.

Dolejš: No, chtějí osolit licenci.

Majitel herny: Právě. Za každý nový automat jeden milion. (...)

Milota: Podívejte, inženýr Dolejš je člověk, který zasedá v těch výborech, kterých se to jaksi může týkat. Takže jsme usoudili, že on je ten nejpovolanější, se kterým o tom můžete mluvit. (...)

Dolejš: Konkrétní konstrukci zatím nemáme, takže se budeme muset v prvním kroku dohodnout, co je v tuto chvíli mezi návrhama, jak s tím přicházejí jednotlivé strany. Až budou na stole, tak si můžeme říct, jako člověk, kterej se v tom orientuje, jakej je váš názor, jaký by byly konkrétní dopady na ten váš konkrétní obor podnikání. Popřípadě se poradit, jestli by to nešlo vymyslet jinak, to znamená...

Majitel herny: To už je právě vaše parketa, jestli jste schopní nějakým způsobem to bojkotovat...

Dolejš: Ne ne, bojkotovat...

Majitel herny: ... nebo to rozvrhnout jinak...

Dolejš: Jasně. Čili, všichni se chtěj předvést, ale ty zájmy pak mohou být už velice různorodý. Tak proto říkám: Ta konstrukce toho zákona bude to období, kdy bysme měli na sebe nezapomenout, naopak si osvěžit kontakt a říci si, tohle je reálný, do toho půjdem. (...)

Majitel herny: Co můžu udělat pro to, abyste to posunovali někam jinam?

Dolejš: Udělat pro to to, že se poradíme nad tím konkrétním návrhem, co je reálné a kde bysme viděli skulinu, jak to posunout. Nic víc... My buď se rozhodneme, že přijdeme s vlastním řešením, nebo budeme oponovat řešení ostatních politických klubů. (...)

Majitel herny: A teďka ta druhá věc. Bavili jsme se o nějakejch penězích. Já jsem říkal tady panu inženýru Milotovi o jednom milionu korun. A taky jsem říkal, že bych asi v tomhle případě nechtěl bejt vidět.

Dolejš: Jasně, rozumím, rozumím.

Majitel herny: ... protože se dostávám do rizika, tak jako vy se dostáváte do rizika, že vás může někdo nařknout z toho, že vlastně...

Dolejš: ... no jéžiš. Víme, jak to funguje. To znamená, že když je to přímo dar od nějakého subjektu straně, tak to musíme zveřejnit... a tak dále... Čili se musí najít jiná forma.

Milota: Nejjednodušší cesta je pro vás, aby se tam objevila nějaká inzerce... Třeba Haló noviny.

Dolejš: Inzerce. A tím pádem my můžeme snížit svou dotaci. To, co přijde tam, o to pokrátíme svoji dotaci. (...) Daňově se to musí doladit.

Majitel herny: To nemusí být moje inzerce na moje služby, ale může to být jakákoli inzerce, kterou zaplatím?

Dolejš: Tak, tak, tak.

Milota: Takhle to může být.

Majitel herny: Máte zkušenosti, že to funguje?

Dolejš: Tohle není problém. Ošetřený právně, bez problému. 

Nejširší nabídka

Přes 5000 produktů

​Zakázková výroba

Od návrhu po realizaci

Diskrétní doručení

Bez údajů o eshopu

​Specialista v oboru

Více než 10 let v oboru